Ledare
Chefredaktörens självporträtt. Foto: John Göransson.
Chefredaktörens självporträtt. Foto: John Göransson.

Ledare: Här är Biogas Idag!

Välkomna till Sveriges första, största och enda dagliga tidning som bara handlar om biogas! Från och med i dag kommer vi att dagligen rapportera om allt som påverkar biogasbranschens aktörer.

Det här ska bli spännande! Jag är övertygad om att biogas är en av de viktigaste framgångsfaktorerna i det gröna skifte jag själv har brunnit för sedan 2005, då Al Gore drog igång ”The Climate Reality Project”. I dag är det få som minns de diskussioner som fördes då, men på den tiden hjälpte jag bland annat SJ, Taxi Stockholm och Stockholms tunnelbana med kommunikation kring klimatfrågor. Minns ni etanoldebatten?

Goda kollegor och grannar

Jag är också redaktör för onlinetidningen Avfall2Resurs.se, som hittills har skrivit om både avfall och biogas. Nu renodlar vi innehållet och utökar bevakningen av biogasbranschen. Bioggas Idag har ett nära samarbete med Biogassbransjen.no, som snabbt har etablerat sig som branschens självklara nyhetskälla. Redaktören Ole Peder Giæver har lärt mig det mesta jag kan om biogas. Resten har jag lärt mig genom de kontakter jag har hunnit ta med företrädare för branschen och genom att hålla liv i mitt gamla intresse. Oj, vad det har hänt mycket sedan 2005!

Ledare: Dags att tala klarspråk om biogassskatten!

Sverige, Norge, Danmark, EU, världen

Tillsammans kommer vi att bevaka vad som händer på biogasfronten i Sverige, Norge, Danmark, EU omvärlden. Biogasmarknaden håller på att bli nordisk, i och med att aktörerna etablerar sig över nationsgränserna. Ett exempel på detta är Biokraft. Det finlandssvenska företaget Scandinavian bytte namn till Biokraft namn efter att de köpt in sig i världens största producent av flytande biogas några mil norr om Trondheim. Vi följer våra kunder och etablerar oss där de är.

Expandera med marknaden

Så här säger Torbjørn Leidal, VD i ägarbolaget Small Step Media:

– I Sverige finns det 282 biogasanläggningar, i Norge finns drygt 50.  Eftersom aktörerna går över gränserna och de alla omfattas av EU:s regelverk, har vi så många gemensamma nämnare att vi måste expandera i takt med marknaden, säger Torbjørn Leidal.

Vi kommer också att bidra med analyser och kommentarer och vi hoppas att du också kommer att vilja medverka. Vi tar tacksamt emot nyhetstips, debattinlägg och annat. Det är bara att skicka till redaktionen@biogasidag.se eller ringa direkt till mig på 070-735 36 79.

Kommer att fördubbla biogasproduktionen – Stora planer på Den Magiska Fabriken i Norge

En prenumeration, fem tidningar

Biogas Idag är en del av en familj som består av fyra norska och två svenska onlinetidningar. I Norge heter vi Avfallsbransjen.no, Biogasbransjen.no, Hydrogen24.no (om vätgas) och CNytt.no (om cirkulär ekonomi). Om du tecknar en prenumeration på BiogasIdag.se så får du också tillgång till alla tidningar i familjen.

Vi kommer från och med i dag att mer aktivt bevaka vad som händer i Danmark, det land i Norden som producerar mest biogas. Vi har redan berättat mycket om Danmark, men nu ökar vi ambitionsnivån.

Ny dansk branschorganisation för grön gas

I dag börjar också Lucas Andersson som säljare i det svenska bolaget. Han kommer att ha fokus på att hitta prenumeranter till Biogasidag.se, så räkna med att han hör av sig snart! Han ska snart få presentera sig själv.

Nu kör vi!

 

 

 

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.