Nytt om namn
Energiföretagens VD Åsa Pettersson och nye ordföranden Sezgin Kadir. Foto: Mattias Jönsson/Energiföretagen.

Sezgin Kadir ny ordförande för Energiföretagen

Vid Energiföretagen Sveriges föreningsstämma den 21 mars, valde en enig stämma Kraftringen Energis vd Sezgin Kadir till ny styrelseordförande för Energiföretagen Sverige. 

Vid årets föreningsstämma lämnade Fridolf Eskilsson, vd för Jönköping Energi, Energiföretagens styrelse efter totalt sex år varav de tre senaste som ordförande. Sezgin Kadir, vd och koncernchef för Kraftringen Energi AB, blir ny ordförande. Sezgin Kadir har under ett år varit vice ordförande för Energiföretagen Sverige och är vd för Kraftringen Energi AB.

– Sezgin Kadirs mångåriga och starka engagemang för energibranschens utveckling i kombination med erfarenhet av ledande befattningar i medlemsföretag är en klar styrka. Våra nya långsiktiga mål, som vi klubbade på stämman, säkerställer att vi går åt samma håll – som bransch – och att vi alla strävar mot målet att göra det fossilfria samhället möjligt, säger Åsa Pettersson vd Energiföretagen Sverige.

”Hedrande”

– Energiföretagen Sverige har sedan bildandet visat att man har förmågan att samordna branschen, driva på politiken och påverka opinionen. Nu händer mycket samtidigt och när jag blickar framåt ser jag att vårt viktigaste gemensamma uppdrag är att arbeta för klimatomställning och ett robust energisystem, samtidigt som vi värnar kunder. Det är verkligen hedrande att bli vald till ordförande för den branschorganisation vars medlemmar skapar förutsättningar för ett konkurrenskraftigt Sverige, säger Sezgin Kadir, ordförande för Energiföretagen Sverige.

Vid årets föreningsstämma presenterades föreningens nya långsiktiga mål, med fokus på tillgång på rätt kompetens och förutsättningar för att bygga ett robust, leveranssäkert och konkurrenskraftigt energisystem.

”Gemensamma utmaningar”

– Hela världen står inför den gemensamma utmaningen att fasa ut fossila bränslen och svenska företag står i frontlinjen för att ställa om sina verksamheter genom elektrifiering. Våra medlemsföretag måste nu kraftsamla och tillsammans med politiken och näringslivet göra en av de största satsningarna i Sveriges historia, säger Åsa Pettersson.

Den nya styrelsen i sin helhet:

Ordförande: Sezgin Kadir, Kraftringen Energi AB.

Vice ordförande: Cecilia Norberg, Härjeåns Kraft AB

Övriga ledamöter: Stefan Carlson, Vara ekonomisk förening, Kajsa Hedberg, C4 Energi AB, Håkan Jönsson, Gävle Energi AB, Malin Larsson, Luleå Energi AB, Johan Mörnstam, E.ON Sverige AB, Joachim Nordin, Skellefteå Kraft AB, Andreas Regnell, Vattenfall AB, Peter Strannegård, Fortum Sverige AB, Hans Stålnacke, Bodens Energi AB, Sammy Tanhua, Skövde Energi AB

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.