Nyheter
Harmen Dekker. Bilden är ett montage.

EBA:s VD Herman Dekker till FN:s expertgrupp för gas

På torsdagen utsågs Harmen Dekker, EBA:s VD, till medlem expertgrupp för gas vid FN:s ekonomiska kommission för Europa (UNECE).

Gruppen av åtta experter hjälper UNECE:s medlemsländer att uppfylla viktiga politiska åtaganden som 2030-agendan för hållbar utveckling och Parisavtalet om klimatförändringar, skriver European Biogas Association, EBA, i ett pressmeddelande.

– Hållbara biogaser har en viktig potential att förse alla länder med en säker, prisvärd och förnybar energi. Biogas och biometan är en resurs som tar upp flera samhällsfrågor och ger cirkularitet och miljöfördelar. Jag ser fram emot att samarbeta med andra experter för att driva den framtida utvecklingen, sade Harmen Dekker.

Expertgrupp möjliggör dialog med flera intressenter om hållbar och ren produktion, distribution och konsumtion av gaser. Gruppen fokuserar på policydialog och utbyte av information och erfarenheter om gasfrågor av regional relevans, inklusive vikten av koldioxidsnåla, koldioxidfria och förnybara gaser.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.