Nyheter
Ulrika Heie (C), ordförande Trafikutskottet delar ut biogasutmärkelsen till Martin & Servera. På plats för att motta priset var Håkan Ekmyr, Transportchef. Foto: John Göransson.

Martin & Servera fick Biogasutmärkelsen 2023

Biogasutmärkelsen 2023 går till restauranggrossisten Martin & Servera. Priset delades ut på onsdagen på Biodriv Tinget.

De övriga nominerade var Svenska Retursystem samt Anna Wallentin och Ellenor Grundfelt på Energigas Sverige.

Så här lyder motiveringen: ”Med över 6 000 leveranser per dag går det att göra stor skillnad! Det är något som restauranggrossisten Martin & Servera tagit fasta på när de strategiskt och långsiktigt valt att satsa på hållbara transporter. 2018 beställde de den sista diesellastbilen och för att uppnå målet att bli helt klimatneutrala år 2030 satsar de på biogas och el. De senaste två åren har hela 45 biogaslastbilar köpts in och fler lär det bli. Dessutom arbetar Martin & Servera aktivt för att påverka sina egna underleverantörer att ställa om, vilket resulterat i att flera åkare har ställt om till biogas!”

Kan inspirera fler

– Det här visar att enskilda aktörer snabbt kan komma långt i omställningen till fossilfrihet och inspirera fler att följa efter, säger prisutdelaren Ulrika Heie (C), ordförande i Trafikutskottet i riksdagen.

BioDriv Tinget är en årligen återkommande konferens om det allra senaste inom transportsektorns omställning till fossilfrihet och ett tillfälle för offentlig sektor och näringsliv i östra Mellansverige att mötas. Årets konferens hölls den 6 december på Nalen i Stockholm. Den är en del av projektet Fossilfritt 2030 och arrangeras av den regionala expertorganisationen BioDriv Öst.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.