Nyheter
Här i Ioannina byggs en av anläggningarna. Foto: John Göransson.

Weltec Biopower bygger tre biogasanläggningar i Grekland

Tyska Weltec Biopower har ytterligare tre biogasanläggningar i sin portfölj i Grekland med en sammanlagd elproduktionskapacitet på 2,25 MW,

Tillsammans med sin grekiska samarbetspartner Tetoros Machinery har Weltec Biopower byggt ytterligare tre biogaseldade system i Grekland. Två är i Epirus-regionen i landets nordvästra del. Anläggningen i Arta har 500 kW medan kapaciteten på enheten i Ioannina, som planeras tas i produktion till hösten, är 1 MW, skriver Balkan Green Energy News.

Företaget har byggt ytterligare 12 anläggningar i Grekland för, vilket ät mer än hälften av alla sådana projekt i landet.

Kraftvärmeverket på 250 kW i Serres, i centrala Makedonien, genomgår en uppgradering till 750 kW, säger företaget, baserat i Vechta i nordvästra Tyskland.

Lutar sig mot subventioner

Som i många andra intensiva jordbruksområden är tillgången på biomassa i Epirus högre än bearbetningskapaciteten för de befintliga anläggningarna, påpekade företaget. Det sa att biogasprojekt och uppgraderingar är lönsamma, särskilt eftersom de är berättigade till subventioner.

Arta-enheten tar in 150 ton boskapsgödsel och 50 ton torr hönsgödsel per dag. På anläggningen i Ioannina är den dagliga tillförseln 100 ton boskapsgödsel och 30 ton torr kycklinggödsel. I Serres kommer en substratblandning av 40 ton boskapsgödsel och 10 ton energianläggningar in i kokaren av rostfritt stål varje dag, tillade Weltec Biopower.

 

Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.