Nyheter
Här i Ioannina byggs en av anläggningarna. Foto: John Göransson.

Weltec Biopower bygger tre biogasanläggningar i Grekland

Tyska Weltec Biopower har ytterligare tre biogasanläggningar i sin portfölj i Grekland med en sammanlagd elproduktionskapacitet på 2,25 MW,

Tillsammans med sin grekiska samarbetspartner Tetoros Machinery har Weltec Biopower byggt ytterligare tre biogaseldade system i Grekland. Två är i Epirus-regionen i landets nordvästra del. Anläggningen i Arta har 500 kW medan kapaciteten på enheten i Ioannina, som planeras tas i produktion till hösten, är 1 MW, skriver Balkan Green Energy News.

Företaget har byggt ytterligare 12 anläggningar i Grekland för, vilket ät mer än hälften av alla sådana projekt i landet.

Kraftvärmeverket på 250 kW i Serres, i centrala Makedonien, genomgår en uppgradering till 750 kW, säger företaget, baserat i Vechta i nordvästra Tyskland.

Lutar sig mot subventioner

Som i många andra intensiva jordbruksområden är tillgången på biomassa i Epirus högre än bearbetningskapaciteten för de befintliga anläggningarna, påpekade företaget. Det sa att biogasprojekt och uppgraderingar är lönsamma, särskilt eftersom de är berättigade till subventioner.

Arta-enheten tar in 150 ton boskapsgödsel och 50 ton torr hönsgödsel per dag. På anläggningen i Ioannina är den dagliga tillförseln 100 ton boskapsgödsel och 30 ton torr kycklinggödsel. I Serres kommer en substratblandning av 40 ton boskapsgödsel och 10 ton energianläggningar in i kokaren av rostfritt stål varje dag, tillade Weltec Biopower.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.