Nyheter

Biokraft förlorade koreansk rättsprocess

Den rättsprocess gällande vissa administrativa kostnader som drivits av Biokraft Internationals koreanska dotterbolag i olika instanser sedan 2017 är nu avgjord och Biokraftstår som förlorare. Domen påverkar inte det finansiella resultatet då samtliga kostnader sedan tidigare är bokförda i sin helhet, skriver Biokraft i ett pressmeddelande. Biokraft har ännu inte beslutat om domen ska överklagas.

Biokraft Internationals koreanska dotterbolag har sedan 2017 drivit en rättegångsprocess gällande vissa servicekostnader som motparten Ulsan City har fakturerat dotterbolaget. Domstolen beslutade att dessa fakturor inte är föremål för en förvaltningsrättslig process och därmed inleddes en civilrättslig process. En första inledande förhandling ägde rum i maj 2021 och ett negativt utfall erhölls i september 2021. Domen överklagades till nästa instans och har efter förhandlingar nu avslutats. Domstolen meddelade på onsdagen muntligen sin dom till Ulsan Citys fördel. Den skriftliga domen väntas komma 31 augusti.

De servicekostnader domen avser har i sin helhet bokförts sedan tidigare och domen påverkar därmed inte det finansiella resultatet. Bolaget har ännu inte tagit ställning till ett eventuellt fortsatt överklagande.

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.