Nyheter

Scania levererar 84 biogasbussar Till Norska Nobina

Scania har levererat 84 nya biogasbussar till Norska Nobina, som ska trafikera Nedre Glommaregionen.

Med start den 1 juli i år ingick Vikens landsting avtal med företaget Nobina Norge AS om att bedriva busstrafiken i Sarpsborgs, Fredrikstads, Hvalers och Råde kommuner fram till 2035. Avtalet omfattar 139 bussar, och går över en period på tio år plus två års option.

Vikens landsting fortsätter sin satsning på biogas samtidigt som det kommer att finnas ett betydande inslag av elbussar, vilket är nytt i denna region. Kontraktet är viktigt både för att bidra till minskade utsläpp av växthusgaser från kollektivtrafiken, och för att fortsätta kunna bidra till att bibehålla och vidareutveckla en marknad för miljövänligare drivmedel i Nedre Glomma.

Østfold började testa biogasbussar redan för 20 år sedan och idag är över 100 sådana bussar i drift i Nedre Glomma. De nya bussarna från Scania är låggolvsbussen Scania Interlink LD, förortsbussen. Dessa drivs med komprimerad biogas (CBG). Nobina har tagit till sig både tvåaxliga bussar på 12,6 meter med 47 säten, och den längsta modellen på 14,9 meter med tre axlar och 59 säten. Motorn i den är en 9-liters som ger 340 hästkrafter, enligt ett pressmeddelande från Norsk Scania AS.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.