nytt-om-navn
Birger Pasberg Olesen är Biocarb Solutions nya chef. Foto: Bente Foged Madsen

Ny chef med ny offensiv strategi

Biocarb Solution trappar upp sin satsning på CO2-avskiljning från biogasanläggningar med flera nya medarbetare, däribland Birger Pasberg Olesen som ny direktör.

Biocarb Solution fortsätter att växa och kommer att anställa fyra nya medarbetare under 2024. I detta ingår även etableringen av ett kontor i Skanderborg – där deras nya direktör Birger Parsberg Olesen kommer att ha bas.

10 års erfarenhet av biogas

53-årige Birger Parsberg Olesen har 10 års erfarenhet av biogasproduktion, inköp av biomassa och försäljning av biometan och CO2-avskiljning. Senast i Bigadan där han hjälpte till att etablera CO2-avskiljning i samband med Horsens Bioenergi.

Biocarb Solution har även kontor i Hirtshals hamn och här jobbar man även med att etablera en lagringsanläggning för CO2.

Målet är att anläggningen ska stå klar i slutet av 2025 och att CO2 från hamnen ska lagras på havsbotten i Nordsjön.

Vill täcka hela värdekedjan

Den nya satsningen innebär att Biocarb Solution kan täcka hela värdekedjan när det gäller transport, lagring och försäljning av CO2 från biogas och annan industri.

– Som samhälle är vi för den gröna omställningen och att lagra CO2 är en billig och effektiv metod. Men det kostar pengar och här skulle den bästa lösningen vara ett pan-europeiskt krav på att minska CO2-utsläppen inom industri, värme och transporter. Då kan marknaden lösa uppgiften, förklarar Birger Parsberg Olesen.

De nyanställda kommer därför att söka upp europeiska kunder som vill köpa klimatkontrakt med nödvändig dokumentation.

Det är företag som inte har den praktiska möjligheten att på kort sikt minska sina utsläpp avsevärt. De betalar för lagring av CO2 från en biogasanläggning eller ett kraftverk och krediterar minskningen.

Ska vara redo när marknaden kommer

Det innebär också att Biocarb Solution måste utöka sitt nätverk av partners för transport och lagring, och de måste söka upp kunder som kan använda CO2 i produktionen.

– Vi tror på den här marknaden. Det är sunt förnuft att fånga upp lättillgänglig CO2 så att det inte skadar klimatet. När marknaden kommer måste vi vara redo, säger Birger Parsberg Olesen i pressmeddelandet.

Källa: Biocarb Solution

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.