Nyheter
Sodes anläggning på södra Jylland. Pressbild.

Danska BioCirc köper Naturbiogas Sode

Med en investering på ”ett större tresiffrigt miljonbelopp” har BioCirc Group förvärvat Naturbiogas Sode A/S, beläget på södra Jylland.

Produktionskapaciteten för BioCircs sex biogasanläggningarna kommer att vara över 140 miljoner kubikmeter.
”Förvärvet av Naturbiogas Sode markerar ett spännande kapitel i vår fortsatta tillväxt och bekräftar vårt engagemang för att främja en cirkulär och hållbar energiinfrastruktur i Danmark. Sodes engagemang för innovation och deras imponerande bidrag till den gröna omställningen
kompletterar BioCircs vision”, säger Bertel Maigaard, VD för BioCirc Group i ett pressmeddelande.
”Vi är stolta över att bli en del av BioCirc-familjen. Vårt uppdrag att bidra till hållbar utveckling för gårdarna på Haderslev Næs matchar perfekt med BioCircs mål och expertis. Detta partnerskap representerar en unik möjlighet att påskynda våra ansträngningar i den gröna omställningen, säger Jesper Bram, direktör för Naturbiogas Sode.

Naturbiogas Sode producerar 19 miljoner m3 biogas årligen. Anläggningen har en kapacitet på 200 000 ton biomassa per år, varav 140 000 ton är gödsel från nötkreatur, grisar och höns, 24 000 ton är jordbruksgrödor, varav den största mängden är majs, medan resterande är vegetabiliska organiska restprodukter från industri, till exempel glycerin, melass och potatismassa.

 

Relaterade artiklar
Kommentarer

Endast inloggade medlemmar kan lämna en kommentar Logga in

Inte medlem än? Beställ AB Pluss nu!

Senaste nytt från Biogasidag.se
X

Håll dig uppdaterad! Få vår veckovisa nyhetsuppdatering skickad direkt till din inkorg.

Din e-postadress kommer inte att användas för att skicka dig något annat än våra nyhetsbrev. Läs mer på vår sekretesspolicysida.